AKMED Yaz Okulu: Antik Çağ’dan Bizans Dönemi’ne Para Tarihi ve Numismatik

Koç Üniversitesi ile Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen Yaz Okulu, 3-14 Temmuz 2017 tarihleri arasında AKMED’te (Antalya) yapılacaktır. Türkiye’deki bazı özel ve kamu müzelerinin zengin koleksiyonlarıyla çevredeki bazı ören yerleri ziyareti de kurs kapsamında gerçekleştirilecektir. Son başvuru tarihi 20 Nisan 2017.

İki haftalık yoğun kursta, Arkaik Çağ’dan Bizans Dönemi’ne (MÖ c. 650 – MS 1453) para tarihi ve numismatik konusu geniş bir kronolojik çerçevede ele alınacaktır. Dersler, Prof. Dr. Oğuz Tekin (Koç Üniversitesi, İstanbul) ve Dr. Peter van Alfen (American Numismatic Society, New York) tarafından verilecektir. Numismatiğe yeni başlayanları hedefleyen kurs, eski Yunan, Roma ve Bizans numismatiğine giriş niteliğinde olup katılımcılara bir yandan temel numismatik bilgisini vermeyi öte yandan arkeoloji, tarih ve sanat tarihi alanlarındaki çalışmalarında numismatiğin bir araç olarak nasıl kullanılabileceğini göstermeyi amaçlamaktadır.

Detaylı Bilgi için tıklayın.