9 Haziran 2017
Patria ile Konstantinopolis'i Gezmek: Bir Bizans Seyahat Rehberi ve Sakıncaları
Münih Ludwig-Maximilian Üniversitesi, Bizans Çalışmaları Enstitüsü’nden Albrecht Berger’in konuşması 9 Haziran 2017 günü saat 18.30'da ANAMED'de gerçekleşti.
31 Mart 2017
Trabzon'dan Limni'ye. Bryer'ın Bıraktığı İzleri Hatırlamak
Trabzon'dan Limni'ye başlıklı panel, Prof. Anthony Bryer anısına 31 Mart 2017 günü ANAMED'de, Ankara'daki İngiliz Enstitüsü (BIAA), Koç Üniversitesi Stavros Niarchos Vakfı Geç Antik Çağ ve Bizans Araştırmaları Merkezi (GABAM) ve Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi'nin ortaklığında gerçekleşecektirildi. Konuşmacılar Bryer'ın çalışmalarının değişik yönlerine değindiler.
AKMED YAZ OKULU: ANTİK ÇAĞ’DAN BİZANS DÖNEMİ’NE PARA TARİHİ VE NUMİSMATİK
Koç Üniversitesi ile Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen Yaz Okulu, 3-14 Temmuz 2017 tarihleri arasında AKMED’te (Antalya) yapılacaktır. Türkiye’deki bazı özel ve kamu müzelerinin zengin koleksiyonlarıyla çevredeki bazı ören yerleri ziyareti de kurs kapsamında gerçekleştirilecektir. Son başvuru tarihi 20 Nisan 2017.
7-8 Aralık 2016 / Seminer
Eskiçağ ve Ortaçağ’da Byzantion - Konstantinopolis - İstanbul ve Yakın Çevresi
Koç Üniversitesi – Stavros Niarchos Vakfı Geç Antik Çağ ve Bizans Araştırmaları Merkezi ile İstanbul Üniversitesi Güneydoğu Avrupa Araştırmaları Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği seminer İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Genel Kitaplığı'nda gerçekleşti.
22 Kasım 2016 / GABAM Konuşmaları - 2
Yunanistan Anakarası'nın Erken Bizans Geçmişinin Yeniden İnşası: Güncel Kazıların Verileri
Ulusal ve Kapodistrias Atina Üniversitesi, Tarih ve Arkeoloji Bölümü'nden Platon Petridis'in konuşması 22 Kasım 2016 günü saat 18.00'de ANAMED'de gerçekleşti.
11 Temmuz- 29 Temmuz 2016
Asırlar Boyu İstanbul - 2016
Her yaz ANAMED ve Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenmekte olan Asırlar Boyu İstanbul programı, bu sene 11 Temmuz - 29 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenlenecektir. Program, İstanbul’un kent tarihinin tanıtılmasını amaçlamaktadır ve lisans üstü öğrencilere açıktır. GABAM tarafından desteklenen programın son başvuru tarihi 30 Nisan 2016'dır.
23 - 25 Haziran 2016
IV. Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu
"Coğrafi ve Etnik İmgelemde Bizans Kimliği ve Öteki” temalı Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu’nun dördüncüsü, 23-25 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.
17 Mayıs 2016
Konstantinopolis’in Manastırlarının İzinde
GABAM doktora sonrası araştırmacıları Silvia Pedone ve Nicholas Melvani ile Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri’nden Anestis Vasilakeris’in konuşmacı olarak katıldığı Konstantinopolis’in Manastırlarının İzinde” başlıklı konferans Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu Sismanoglio Megaro’da (İstiklal Caddesi No. 60, 34433, Galatasaray-Beyoğlu) saat 18.00’de gerçekleştirildi.
27 Nisan 2016
Ay, Kuğular ve Ruh Üzerine Bir Törensel Drama
İstanbul'a (Bizans'a) Seyahat, yapıtları aynı dönemde sembolizm bağlamında paralellikler taşıyan büyük İrlandalı şair W.B.Yeats ile Ahmet Haşim'in şiirleri üzerine kurgulanan etkinlik GABAM'ın desteğiyle gerçekleştirildi.
12 Nisan 2016 / GABAM Konuşmaları - 1
GABAM Konuşmaları - 1/ Büyük Saray'ın Ötesinde - Konstantinopolis’te Yazlık İmparatorluk Sarayları
Köln Üniversitesi Bizans Çalışmaları Bölümü'nden Hansgerd Hellenkemper'in konuşması 12 Nisan 2016 günü saat 17.30'da ANAMED'de gerçekleştirildi.
13 Kasım 2015
Açılış Töreni
Koç Üniversitesi - Stavros Niarchos Vakfı Geç Antik Çağ ve Bizans Araştırmaları Merkezi açılış töreni 13 Kasım 2015 tarihinde yapıldı.
14 - 16 Ekim 2015
Around the Holy Trinity of Halki Uluslararası Sempozyumu
Sempozyum 14 - 16 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi.
29 Haziran – 21 Temmuz 2015
Asırlar Boyu İstanbul - 2015
Her yaz ANAMED ve Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenmekte olan "Asırlar Boyu İstanbul" programı, 2015 yılında 29 Haziran – 21 Temmuz tarihleri arasında düzenlendi. Program, İstanbul’un kent tarihinin tanıtılmasını amaçlamaktadır. Seminer lisans üstü öğrencilere açıktır. Program GABAM tarafından desteklenmektedir.