Kapadokya Yaz Programı

Bu program, Bizans döneminde ve sonrasında Kapadokya’nın zengin sanatsal ve kültürel mirasını bir bağlama oturtmanın yollarını araştırmayı amaçlamaktadır. Kapadokya’nın nefes kesici volkanik manzarası içinde, Bizans döneminden kalma kayaya oyulmuş binden fazla kilise ve şapel (ki bunların üçte birinin boyalı süslemelerinin önemli öğeleri duruyor), manastır, ev, köy, kent, mezarlıklar ve kale bulunuyor. Bölge, materyal kültür açısından eşsiz olmasına karşın yazılı bir tarihe sahip olmadığından, Kapadokya’nın anıtları çoğu Bizansçı tarafından çok az biliniyor. Yaz okulu, ANAMED ve GABAM işbirliğiyle önde gelen Bizans sanat tarihçisi Profesör Robert Ousterhout tarafından yürütülecek. 2015 yılından beri projeyi destekleyen GABAM ayrıca dört uluslararası öğrenciye burs desteği sağlıyor.