Engin Akyürek

Lisans öğrenimini ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamlayan Engin Akyürek, daha sonra yüksek lisans ve doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde bitirmiştir. Vehbi Koç Vakfı ve The Johns Hopkins University’den sağlanan bursla 1993-1994 yılları arasında The Johns Hopkins University’de (ABD, Maryland) doktora çalışmasına devam eden Akyürek, daha sonra Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) verdiği Doktora Sonrası Yurtdışı Bursu ile 1998 yılında üç ay süre ile University of Illinois’de (ABD) ‘Misafir Öğretim Üyesi’ olarak çalışmıştır. 1998 – 2014 yılları arasında İstanbul Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır.

Nikos_Kontogiannis

Nikos Kontogiannis

Atina Üniversitesi Tarih ve Arkeoloji Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Nikos Kontogiannis MPhil ve doktora derecelerini sırasıyla Birmingham ve Atina üniversitelerinden aldı. On beş yıldan fazla süre Yunanistan Arkeoloji Servisi’nden Bizans arkeolojisi alanında çalıştı ve çeşitli bölgelerdeki anıt koruma, kazı ve kültür yönetim projelerinde yer aldı. 2005-2009 yılları arasında Peloponnese Üniversitesi Tarih, Arkeoloji ve Kültürel Kaynaklar Yönetimi Bölümü’nde ders verdi. 2013 yılında Atina İngiliz Okulu’nun yüzüncü yıl ödülünü aldı, Seeger Yunan Çalışmaları Merkezi (Princeton, 2004), Dumbarton Oaks Koleksiyon ve Araştırma Kütüphanesi’nde (Washington D.C., 2014) ve Metropolitan Sanat Müzesi’nde (New York, 2015) araştırmacı olarak çalıştı.

Barış Altan

İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde mimarlık ve restorasyon alanında yüksek lisans eğitimi aldı. 1998-2000 döneminde Tarih Vakfı’nda kültürel miras alanında çeşitli projelerde yer aldı. 2008-2010 yılları arasında Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nda genel müdürlük görevini yürüttü. Haziran 2010’da Europa Nostra tarafından İstanbul’da düzenlenen yıllık kongrede etkinlik koordinatörü olarak görev aldı ve Europa Nostra Türkiye’nin kuruluş sürecinde genel sekreterlik görevini üstlendi. 2010-2013 arasında çeşitli rölöve çalışmaları gerçekleştirdikten sonra Ekim 2013 – Aralık 2015 döneminde LIMEN: Ege’den Karadeniz’e Kültürel Limanlar projesinin yöneticiliğini yürüttü.

Ahmet İÇDUYGU

Alessandra RICCI